Dave Ryan: Nepouzdanost Manora je neprihvatljiva u Formuli 1

Dave Ryan: Nepouzdanost Manora je neprihvatljiva u Formuli 1

Esteban Ocon je trku u Italiji završio ka 18-ti dok je Pascal Wehrlein u 28 krugu odustao zbog curenja ulja

Trkački direktor Manora Dave Ryan kaže da problemi sa pouzdanošću nisu prihvatljivi za Formulu 1. VN Italije je upropaštena problemima za Estebana Ocona i za Pascala Wehrleina povlačenjem u 26 krugu, što kod Ryana ostavlja osećaj frustracije.

Monca je izgledala kao staza gde bi Manor mogao da se pokaže dobrim i čak zabeleži bodove, Wehrlein se probio u Q2, ali je Nemac bio prinudjen da se povuče sa trke zbog curenja ulja dok je Ocon pretrpeo probleme sa elektronikom.

Ryan je govorio za Autosport o nepouzdanosti tima:

“Da budem iskren, naš optimizam je bio opravdan. Gledajući Pascalov nastup na Spa, bio je fenomenalan, i mi smo sa razlogom verovali da smo u dobroj prilici za dobar rezultat u Monci. Pascalov krug koji ga je uveo u Q2 je bio zaista dobar. Razdvajanje Mclarena je bilo lepo, i mi smo možda mogli biti ispred oba. Ali isto tako, imali smo razočarenje i problem sa pouzdanošću kod Estebana, što je bilo veoma razočaravajuće. Imati isti problem dva puta nije prihvatljivo na ovom nivou. To je bio signal za vikend, koji nas je vratio korak u nazad sa Estebanom. Onda smo otišli u trku, i Pascal je bio prilično dobar kada smo imali problem i kod njega. Takav je bio naš vikend, zaista – to nije dovoljno dobro“.

Bivši sportski direktor Mclarena, Ryan se nada da će Oconov problem sa elektronikom biti rešen do Singapura iako on ne zna kakav je tačno problem bio.

“U pitanju je bila promena svake pojedinačne elektronske komponente na automobilu, ali očigledno nismo dovoljno promenili u petak uveče, tako da se isti problem ponovio u subotu. Promenili smo apsolutno sve ponovo, i problem je izgleda nestao – nadam se da je nestao. Auto je sigurno uradio duplo više krugova (u trci) nego što je uradio tokom prethodnih dana i bez znakova problema. Sada se moramo vratiti i pogledati te delove i uraditi zaista dobru istragu da bi videli gde je bio problem i razumeti zašto ga nismo mogli locirati”.

Slika: Manor Racing

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti