Ericsson cilja prve bodove u Singapuru

Ericsson cilja prve bodove u Singapuru

Sauber je jedini tim koji u dosadašnjem delu sezone nije osvojio ni jedan bod

Ekipa Saubera još uvek nije uspela da stigne ni do jednog boda ove sezone ali se u timu nadaju da će im se sreća ovog vikenda osmehnuti na trci u Singapuru. Usled finansijske situacije koja je pogodila tim na početku sezone, rešenje je pronađeno u julu mesecu kada je Sauber objavio promenu vlasništva i od tog trenutka stanje počinje da se poboljšava.

Dovođenjem nekoliko inženjera u ekipu u prethodnih nekoliko nedelja i pojačan razvoj bolida svakako da ulivaju veći nivo samopouzdanja, što nije bio slučaj od početka sezone. Na ovoj stazi Sauber je prošle sezone bio nadomak bodova i vozač ekipe Marcus Ericsson se priseća prethodne trke na stazi Marina Bay.

“Singapur je sigurno jedan od najuzbudljivijih i najizazovnijih trkačkih vikenda. Kada razmišljam o prošlogodišnjoj trci, ja sam bio veoma blizu završetku u bodovima na 11 mestu, i videli smo pozitivne rezultate iz bolida tokom nekoliko prethodnih trkačkih vikenda, i naš cilj je svakako da se borimo za bodove”.

Timski kolega Felipe Nasr je takođe optimista po pitanju potencijala Saubera.

“Imam dobre uspomene sa prošlogodišnjeg grand prixa, kada sam bio u mogućnosti da stignem do bodova. Ako pogledam na testiranje (nadogradnji) tokom poslednja nekoliko vikenda, imam poverenja u naš bolid, i osećam da smo napravili korak u pravom smeru iako se to po rezultatima još uvek ne vidi. U Singapuru se svašta može desiti, tako da mi treba da iskoristimo svaku priliku koja nam se pojavi”.

Šef ekipe Sauber, Monisa Kaltenborn, je potvrdila da poslednje mesto u šampionatu za njih “nije opcija”.

Slika: Sauber F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti