Felipe Massa napušta F1 na kraju sezone 2016

Felipe Massa napušta F1 na kraju sezone 2016

Veteran Formule 1 se povlači na kraju aktuelne sezone

Felipe Massa će na kraju aktuelne sezone napustiti Formulu 1, nakon što je vozač Williamsa objavio da se povlači.

Brazilac je za 14 godina u ovom takmičenju zabeležio 11 pobeda i 41 podijum.

“Ovo je moja poslednja sezona u F1”, rekao je Massa na konferenciji za štampu u četvrtak na stazi Monza. “Uživaću u mojih poslednjih osam trka u F1 kao što sam to uvek radio. Želim da se zahvalim svima koji su bili oko mene i koji su me pratili tokom cele moje karijere”.

Massa je rekao da je odabrao Monzu kao mesto za objavu jer je i Michael Schumacher to uradio na tom mestu pre 10 godina, što je značilo i da će Massa ostati u timu Ferrari.

“Michael je imao veliku ulogu u mojoj karijeri. Odlučio sam da to uradim ovde zbog njega”.

Iskusni vozač je imao do sada solidnu sezonu u koji je osvojio 39 bodova. Evidentan je pad forme jer je na poslednjih osam trka osvojio samo tri boda ali se to može pripisati i generalnom padu forme tima Williams.

Očekuje se da će timski kolega Valtteri Bottas produžiti ugovor za 2017-tu, dok se za mesto Masse još uvek bore Felipe Nasr i Jenson Button.

Massa je svoju karijeru počeo u Sauberu 2002. godine, a nakon 4 godine se pridružio timu Ferrari sa kojima je izgubio šampionsku titulu 2008. od Lewisa Hamiltona za jedan bod.

“Veoma sam ponosan što sam se trkao u F1 tako dugo. Postigao sam mnogo više nego što sa očekivao. Čak iako sam izgubio šampionat za jedan bod veoma sam ponosan na ono što sam ostvario”.

Nakon osam sezona u Maranellu, Massa je prešao u ekipu Williamsa pomogavši da se tim učvrsti na trećem mestu u šampionatu konstruktora dve sezone za redom. Claire Williams je prokomentarisala povlačenje svog vozača:

“Tužan i emotivan dan. On je pravi džentlmen. Bili smo tim u škripcu i srećni smo što nam se pridružio”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti