Ferrari agresivan po pitanju izbora guma u Singapuru

Ferrari agresivan po pitanju izbora guma u Singapuru

Ferrari i Haas su ponovo najagresivniji po pitanju odabira guma

Dobavljač guma Pirelli je objavio odabir guma koji su timovi izabrali za narednu trku koja se održava za VN Singapura. Ferrari se ponovo ističe najagresivnijom strategijom.

Na trku u Singapuru Pirelli će doneti meku, super meku i ultra meku komponentu guma. Većina vozača se odlučila da najveći broj setova bude upravo najmekša ultra meka komponenta.

Vozači Ferrari-a Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen će imati devet setova ultra meke gume, dva seta više od vozača Mercedesa i Red Bull-a. Haas kao i Ferrari na najagresivnojoj strategiji. Dosta različlitih situacija sa gumama čak i u okviru samih timova. Npr. Lewis Hamilton će imati samo tri seta mekih guma za razliku od Nico Rosberga sa četiri.

Sa druge strane Raikkonen sa samo jednim setom najtvrđe komponente koju će imati na raspolaganju samo na trci. Zajedno sa Rosbergom i oba vozača Force Indie, Segio Perez i Nico Hulkenberg će imati najveći broj mekih guma (četiri). Ovkav pristup tim Force Indie praktikuje na poslednjih nekoliko trka.

Ferrari je prošle godine na ovoj stazi pobedio. Sebastian Vettel je do pobede stigao sa pole pozicije dok je Kimi Raikkonen bio treći. Prošle godine na ovoj stazi Mercedes je imao jednu od težih trka u poslednjih nekoliko godina zbog problema sa mekim i super mekim gumama.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara