Ferrari razmatra promenu motora na bolidu Sebastiana Vettela

Ferrari razmatra promenu motora na bolidu Sebastiana Vettela

S obzirom na startnu poziciju ovo se nameće kao logičan izbor

Ferrari razmatra da Sebastianu Vettelu montira novu pogonsku jedinicu nakon problema sa vešanjem tokom kvalifikacija u Singapuru, koji ga je poslao na začelje grida na sutrašnjoj trci.

S obzirom na činjenicu da će trku svakako startovati sa poslednjeg mesta zamena bi mogla da prođe takoreći bez gubitka pozicija, kao što su to uradili Lewis Hamilton i Fernando Alonso u Belgiji. Vettel koristi poslednji motor sa unutrašnjim sagorevanjem, turbo punjač i MGU-H jedinicu pa bi nove komponente olakšale tešku situaciju koja bi mogla da mu se desi na samom kraju sezone i koja bi ga koštala dodatnih izgubljenih mesta.

“To je jedna stvar na koju treba da obratimo pažnju i da pokušamo da shvatimo da li to ima smisla”, rekao je Vettel. “Mislim da smo do sada uradili ogroman posao što nismo zamenili pogonsku jedninicu. Očigledno ja bih radije taj način, da budem što više u poretku ali sada je nešto što ćemo sigurno razmotriti i videti da li to ima smisla za nas ili ne. Znaćete kasnije danas”.

Osvrćući se na kvalifikacije koje je imao, Vettel je rekao da je problem došao u pripremnom krugu i da nije bilo koristi da se vrati u box na popravku jer nije bilo dovoljo vremena za tako nešto. Zato je pokušao da završi krug, iako su u nekim trenucima samo tri točka dodirivala asfalt.

“Čim sam počeo da pritiskam primetio sam, ali bilo je nemoguće popraviti to u sesiji. To je redak problem ali šta je tu je. To je loša sreća. Postojao je razlog zašto je puklo, i na sreću puklo je samo na jednom bolidu ne i na drugom. Ovo je sigurno nešto što moramo da razumemo i naučimo. Ovakve stvari se dešavaju, to nije loša sreća. Nije trebala da bude, ali možemo to popraviti sutra i imati dobru trku”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti