Haas sa malim paketom nadogradnje u Singapuru

Haas sa malim paketom nadogradnje u Singapuru

Na prošloj trci u Italiji Esteban Gutierrez je sa novom specifikacijom motora Ferrari uspeo da se probije do Q3 dela kvalifikacija

Ekipa Haas će na sledećoj trci Formula 1 šampionata, koja se vozi u Singapuru, imati samo mali paket nadogradnji.

Nakon sjajnog starta na početku debitantske sezone, Haas je na poslednjih 10 trka uspeo da stigne do bodova samo jednom i to zahvaljujući desetom mestu Romain Grosjeana u Austriji. Međutim, kako ekipa Toro Rosso polako pada u poretku novi tim iz Amerike bi mogao da se približi u šampionatu konstruktora. Trenutna razlika je 17 bodova.

Ekipa Haas je bila brza na VN Italije ali njihovi vozači nisu uspeli da stignu do bodova (Grosjean 11-ti). Šef tima Guenther Steiner kaže da će nove nadogradnje u Singapuru samo nastaviti nedavnu formu.

“Mislim da je zavisilo od staze”, rekao je Steiner za prikazan tempu u Italiji. “Monza i Spa su bile poprilično dobre, Spa i bolja. Takođe u Hockenheimu smo bili napred. Moramo da vidimo da li možemo da nastavimo ovaj trend u narednim trkama. Imaćemo mali paket nadogradnji u Singapuru, koje će se očito nastaviti tokom cele sezone, pa ćemo imati  o čemu da sudimo u Singapuru. Singapur je malo kockanje i želimo da vidimo da li možemo da budemo dobri a onda da se spremimo i za trke nakon toga. Nadamo se da se trend nastavlja”.

Haas je na prošloj trci dobio novu specifikaciju motora iz Ferrari-a. Ulazak u Q3 deo kvalifikacija Estebana Gutierreza je evidentan napredak po pitanju pogonske jedinice što je potvrdio i sam Steiner.

“Apsolutno to je bio korak napred. Koliko, to je teško reći jer nemamo direktno poređenje. Ali bilo je korak unapred – i da nije uspeo da se kvalifikuje u Q3 deo”.

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara