Hamilton: Mogu uzvratiti u trci za titulu

Hamilton: Mogu uzvratiti u trci za titulu

Hamilton će imati još šest šansi da povrati prednost u šampionatu vozača

Lewis Hamilton kaže da nema razloga da sumnja da će uzvatiti Nico Rosbergu u trci za šampionat vozača u preostalih šest trka.

Hamilton je zbog višestruke kazne i zamene tri motora u Belgiji, lošeg starta u Italiji i teškom proteklom vikendu u Singapuru izgubio svoju stečenu prednost s početka letnje pauze, dok je Rosberg sa druge strane sigurnim vožnjama uspeo da stigne do tri pobede. Trenutni rezultat od osam bodova prednosti svakako daju sigurnost Nemcu, ali Hamilton je uveren da će se rezultatski vratiti u igru.

“Singapore je bio težak vikend za mene, to što sam izvukao podium u datim okolnostima je bilo poprilično dobro ograničenje štete. Na kraju krajeva, Nico je uradio izuzetan posao a ja nisam imao dobar vikend. Ali tako je.”

“Obojica smo žestoko konkurentni. Neki vikend on odradi dobro, neki ja. To je kombinacija stvari koje moraju da se slože kako bi imao snažan vikend i svaki je drugačiji. Nemam ideju kada će se zamajac vratiti kod mene ili kada bi to mogo da se desi. Ali ostalo nam je još šest trka, samo treba da nastavim da dajem sve od sebe i nadam se najboljem. To je sve što mogu da uradim kao sportista”.

“Dobro je da se neki dobri rezultati vrate kako bi se vratio i ostao ispred – imao sam ih dosta u prošlosti, pa nema razloga da mislim da  se neće vratiti do mene ponovo.”

Hamilton, koji na ovoj stazi uglavnom ima dobre rezultate, kaže da je trka u Maleziji dobra šansa da se smanji zaostatak.

“Sepang je moj prvi pokušaj i ja se zaista radujem što idem tamo. To je staza na kojoj sam poprilično dobar, plus mi tamo imamo fantastičnu podršku Malezijskog naroda, uključujući momke i devojke iz Petronasa. Biće sjajan vidend, pa ukoliko možemo da ostvarimo dobar rezultat to bi bilo sjajno. Hajde da vidimo kako će biti…”

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti