Horner: Vozači moraju da prilagode treninge bolidima za 2017

Horner: Vozači moraju da prilagode treninge bolidima za 2017

Bolidi će sledeće sezone biti brži do pet sekundi pa će samim tim i biti fizički zahtevniji

Šef Red Bull-a Christian Horner je otkrio da su vozači primorani da “prilagode svoje programe treninga” kako bi se prilagodili bržim bolidima koje će voziti od sledeće sezone.

Prema propisima za sledeću sezonu Formula 1 uvodi bolide koji će biti širi, sa mnogo više agresivnijeg izgleda i koji prema prvim proračunima treba da budu brži i do pet sekundi po krugu od trenutnih. Promene su se desile nakon dosta kritika na činjenicu da su današnji bolidi suviše laki za vožnju.

U razgovoru za Sky Sports nakon prvog treninga u Maleziji, Horner je nagovestio da će sledeća generacija bolida Formule 1 biti više fizički zahtevna.

“Izgleda da će bolidi biti mnogo brži i vozači već moraju da prilagade svoje programe treninga jer je to nešto što ne može da se uradi preko noći.”

Na pitanje koliko je daleko Red Bull odmakao u razvoju bolida za sledeću sezonu Horner je rekao:

“To je uvek teško reći. Mi smo fokusirani na svoje performanse i naravno trenutno nema referentne tačke u ovom trenutku. Tek kada se budemo pojavili na prvoj sesiji u februaru ćemo videti da li je neko našao u pravilima kao što je npr. dupli difuzor? Radimo po našem programu, učinićemo najbolje što možemo da bi dobro igledali u februaru.”

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti