Jenson Button pravi pauzu od F1, menja ga Vandoorne

Jenson Button pravi pauzu od F1, menja ga Vandoorne

Nakon 17 godina provedenih na mestu trkačkog vozača Jenson Button će sledeće sezone imati nešto drugačiju ulogu

Vozač tima McLaren je u subotu uveče objavio da se neće trkati sledeće sezone (2017) i da će njegovo mesto zauzeti Stoffel Vandoorne, a da će on zauzeti mesto rezervog vozača. Tim McLarena će imati opciju za njega i 2018 godine ukoliko bude bilo potrebe za tim. McLaren želi da se osigura ukoliko nepredvidljivi Fernando Alonso napusti tim ili Vandoorne ne bude u skladu sa standardima koji se očekuju.

Button je rekao da je odluka koju je doneo o pauzi u Formuli 1 potreba da se odmori od inteziteta ovog sporta.

“Imao sam poprilično sjajno vreme (tokom letnje pauze) sa prijateljima i familijom, što je nešto što nisam uradio 17 godina. Živeo sam i disao Formulu 1 od 19 godine a sada imam 36. Idete na grand prix vikende i sve ostalo je oporavak ili priprema za grand prix. Tokom pauze doneo sam odluku sa kojom sam želeo da iniciram razgovore sa Ronom u Spa, što smo i uradili. Od tada, razgovarali smo non-stop o budućnosti. I mogu da vam kažem sada da ja imam dvogodišnji ugovor koji počinje sledeće sezone sa McLaren Hondom, koji je malo drugačiji od onog što očekujete sada. Sledeće sezone ja ću biti ambasador tima, radiću sa timom na sve načine dok god oni ne dobiju bolji tim za budućnost”.

“Radiću simulacije, ostaću konkurentan, treniraću zadnjicu kao nikada do sada i biti takođe na mnogo trka kako bi bio siguran da je sve uredu na stazi i kako bi dao što više ulaznih informacija. Takođe ću raditi mnogo stvari koje nisam radio 17 godina. Živeću po svom rasporedu, ustajaću kada ja želim, radiću ono što ja želim mnogo dana tokom godine, provodiću više vremena sa prijateljima i što je važnije sa mojom familijom koju pošteno nisam video 17 godina. To je nešto zbog čega sam zaista uzbuđen”.

“Takođe sam ljubitelj triatlona, što verovatno znate, tako da postoji mnogo stvari koje sam želeo da radim a nisam bio u mogućnosti zbog rasporeda Formule 1. Kao što znate, vi niste samo trkački vozač kada vozite Formulu 1, to je vaš život i definitivno mi treba pauza od toga u 2017-oj. Dakle, 2017 ću biti to a u 2018 će tim imati opciju da se trkam za McLaren Hondu, što je sjajno. Očigledno to je daleka budućnost. Ovo je bila veoma interesantna nedelja za mene i Rona, razgovarajući preko telefona, razgovarajući na Spa, i to je nešto što će zaista funkcionisati za mene. Tako mi je drago što smo došli do sporazuma da radimo tokom sledeće dve godine. Uradiću sve što mogu kako bi bio siguran da ovaj tim bude što je moguće bolji u 2017-oj”.

Jenson Button

Godina: 36

Nacionalnost: Britanac

GP startova: 297

GP pobeda: 15

GP podijuma: 50

GP bodova: 1231

GP pole pozicija: 8

GP najbržih krugova: 8

Slika: McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti