Kimi: Formula 1 nije mesto za “osvetu”

Kimi: Formula 1 nije mesto za “osvetu”

Na konfernciji za novinare pred trkački vikend u Monzi vozači Ferrari-a ponovo su komentarisali poteze Verstappena

Kimi Raikkonen je reagovao na taktiku Max Verstappena i kaže da Formula 1 nije pravi sport za traženje “osvete”.

Vozač Ferrari-a je bio nezadovoljan potezima mladog vozača Red Bull-a na stazi Spa prošlog vikenda. Finac je i dalje revoltiran načinom na koji je Verstappen branio svoju poziciju u pokašaju njegovog obilaženja. Govoreći nakon trke Verstappen je tvrdio da oba vozača Ferrari-a, i Raikkonen i Vettel, “treba da se stide” i priznao da je namerno otežao trku dvojici vozača nakon što je duo Ferraria “uništio” njegovou trku.

“Svima je dozvoljeno da kažu ono što misle”, rekao je Raikkonen na izjave mladog Holađanina. “Nemam ništa lično protiv njega ali neke stvari nisu ispravne. Nemam mnogo interesovanja da se bavim time. Ukoliko neko kaže da tokom trke radi nešto zbog nečega što se desilo u prvoj krivini, to je osveta, ne mislim da je sportski namerno vraćati za neke stvari koje su se desile.  To može da se završi na veoma loš način. Da, ljudi prave greške, svi ih prave i to se događa svima nama. Morate to prihvatiti. Ali nije mesto za glupiranje i vraćanje nečega”.

Vettel je nakon trke u Belgiji obećao da će razgovarati sa Verstappenom ali Nemac priznaje da nije imao priliku ali da vozači međusobno treba da se poštuju.

“Ne mislim da treba se stidimo zbog nečega. Pitanje je poštovanja. Mi smo svi ovde da se trkamo. Mi volimo to da radimo. Delimo jednu veliku strast, koja je veoma veliki deo naših života. To je nešto što svi imamo zajedničko. Možemo biti zajedno možda ne. To nije toliko važno. Ali mi uvek moramo da se poštujemo”.

“Nisam razgovarao sa Maxom još. Mislim da je stvar o kojoj smo već ranije razgovarali i koja se ponovila kretnja pod kočenjem, što je očigledno da vodeći bolid radi. Bolid koji sledi može reagovati ali postoje situacije gde to ne možete i to će se završiti sudarom, što je ono o čemu smo govorili. Mislio sam da je razumeo kada smo razgovarai o tome, pa možda treba da imamo još jedan razgovor… ali nisam ljubitelj odlaska kod sudija i žalbi. Mislim da je mnogo više fer to uraditi licem u lice. Nažalost to još nisam uradio”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti