Kimi: Red Bull je sada meta

Kimi: Red Bull je sada meta

Najavljena borba za titulu šampiona je svakako izgubljena ali borba sa drugo mesto tek sledi

Kimi Raikkonen kaže da je glavni cilj do kraja sezone ekipe Ferrari sada pobeda nad Red Bull-om u šampionatu konstruktora.

Ferrari je u 2016 ušao sa ciljem da osvoji šampionat ali italijanska ekipa nije ni približno rezultatu koji su imali prošle sezone, a to su tri pobede. Predsednik Ferrari-a Sergio Marchionne je, u izjavi koju je dao na prethodnom grand prix vikendu u Monzi, priznao da će fokus morati da se prebaci na 2017 jer zacrtani ciljeni nisu ispunjeni.

Kimi Raikkonen priznaje takođe da ciljevi nisu ispunjeni ali da tim ne može jednostavno da otpiše sezonu i da mora da nastavi da se bori sa Red Bull-om.

“Mi želimo da budemo drugi jer ne možemo više da pobedimo. Mislim, možda postoje šanse ukoliko drugi tim uopšte se ne takmiči. Izgubili smo drugo mesto pre nekoliko trka… Na poslednja dva vikenda išli smo u pravom pravcu, poboljšavali se, pa se nadam da će to biti slučaj i sa narednim trkama”.

Ferrari je bio brži od Red Bull-a u Monzi, delimično i zbog nove specifikacije pogonske jedinice na koju su utrošili poslednja tri raspoloživa tokena. Raikkonen je trku završio na četvrtom mestu iza timskog kolege Sebastiana Vettela i oba vozača Mercedesa, ali na pitanje da li je propustio priliku da zabeleži još jedan podijum pre kraja sezone, Finac je odgovorio:

“Ne, siguran sam da ćemo imati naše šanse. Cilj je da uvek budemo što više i videćemo. Nastavićemo da dajemo sve od sebe i siguran sa da ćemo dobiti taj podijum”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti