Kimi sustigao Vettela “malim detaljima”

Kimi sustigao Vettela “malim detaljima”

Razlika u šampionatu vozača između timskih kolega nakon 14 trka iznosi 7 bodova

Kimi Raikkonen kaže da mu je “dosta malih detalja” pomoglo da se približi timskom kolegi Sebastianu Vettelu u šampionatu vozača za 2016.

Prošle sezone je Nemac napravio veliku razliku u odnosu na Raikkonena, osvojivši skoro dvostruko više bodova uz tri pobede i deset podijuma dok je Raikkonen sa druge strane imao samo tri podijuma tokom cele prošle sezone. Nakon 14 trka ove sezone, šampion iz 2007 je sa skoro istim brojem bodova kao i Vettel a takođe je popravio i formu u kvalifikacijama.

“To je puno malih stvari”, rekao je Raikkonen na pitanje o formi u 2016. “Bolid mora da bude dobar da bi pravio dobra vremena, radim sa velikom grupom ljudi ali postoje mnogo malih stvari koje su uključene i ukoliko male stvari nisu dobre nemate dobra vremena po krugu. Mislim da smo naučili dosta teških stvari u poslednjih nekoliko godina a ove godine je bilo više nego dovoljno”.

Finac ipak veruje da bi mogli još da napreduju do kraja sezone.

“Vožnja je ok ali ja i dalje osećam da se možemo pobošati u svim detaljima. Postoji mnogo detalja na kojima treba raditi kako bi bilo udobnije i znamo kako bi bolid trebao da se ponaša, pritiskamo još više, ali ne postoji jedna stvar koju možete promeniti i da će se stvari okrenuti. To je mnogo malih detalja”.

Raikkonen je svojim vožnjama ove sezone uspeo da zadobije poverenje šefova Ferraria na još jednu sezonu. Finac će u italijanskom timu biti treću godinu za redom.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti