Lance Stroll moguća zamena za Felipe Massu u Williamsu

Lance Stroll moguća zamena za Felipe Massu u Williamsu

Mladi Kanađanin u Williamsu ima ulogu razvojnog vozača

Trenutni lider šampionata Formule 3 Lance Stroll bi mogao da se nađe u ekipi Williamsa kao zamena za Felipea Massu, koji je pred trku za VN Italije objavio povlačenje iz Formule 1.

Stroll se priključio ekipi Williams u novembru prošle godine nakon što je napustio Ferrari Vozačku Akademiju. Kanđanin je dobio ulogu razvojnog vozača i dosta vremena na simulatoru pa se njegov put do mesta trkačkog vozača u timu može uporediti i sa putom Valterri Bottasa.

Nakon što je Felipe Massa objavio svoje povlačenje, u ekipi Williams je sada ostalo nepopunjeno najmanje jedno mesto za trkačkog vozača. Posle dosta nagađanja u prethodnom periodu oko budućnosti Jensona Buttona, Britanac je sve sumnje otklonio saopštenjem da će jednu sezonu pauzirati a nakon toga bi ekipa McLarena mogla ponovo da ga vrati na mesto vozača.

Button je na listi poželjnih vozača u Williamsu bio visoko kotiran ali njegova objava je sada povećala šanse Strolla posle impresivne kampanje koju trenutno ima u Formuli 3. Sa sedam pobeda pored njegovog imena do sada, on u šampionatu vozača vodi sa 61 bodom prednosti u odnosu na svog najbližeg rivala Maximiliana Günthera.

Problem za tim Williams može biti i to što mladi vozač nema super licencu za vožnju bolida Formule 1, ali prema dosadašnjem rezultatu on će je sigurno steći jer je dobijaju tri prvoplasirana vozača na kraju sezone.

Slika: Twitter Lance Stroll

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti