Magnusen trku u Singapuru vozio bez kapi vode

Magnusen trku u Singapuru vozio bez kapi vode

Magnussen po drugi put ove sezone trku završava u bodovima

Nakon osvojenog desetog mesta na stazi Marina Bay, Kevin Magnussen je zadovoljan izašao iz bolida Renaulta osvojivši sedmi bod za ekipu u ovoj sezoni.

Danac je trku startovao sa 15-og mesta i dobrom vožnjom po drugi put ove sezone stigao do mesta koje donosi bodove. Magnussen je posebno zadovoljan strategijom kojom ga je tim doveo do situacije da stigne do bodova.

“Veoma sam srećan zbog celog tima i to mora da bude podsticaj za sve nas. Ovo je bila veoma zahtevna sezona kao i osvajanje bodova u svakoj trci, ali to jednostavno nije bilo moguće. Ipak svi smo nastavili da se borimo i rezultat kao ovaj pokazuje zašto se borimo i zašto nikada ne odustajemo”.

Renault je sa strategijom od dva zaustavljanja na ulta mekoj i super mekoj komponenti uspeo da stigne do vrednih bodova.

“Sa malo više brzine na pravcu, možda smo mogli da stignemo Toro Rosso i Force Indiu do kraja. Ali ipak zaista sam srećan. Tim je uradio sjajan posao celog vikenda i svi u ovom timu to zaslužuju”.

Čak 61 krug, iscrpljujuć u svakom pogledu, Magnussen je proveo bez pristupa pijaćoj vodi u bolidu.

“Fizički je bilo veoma teško, nisam imao nikakve vode u bolidu, tako da je to bilo prilično teško. Ne znam u čemu je bio problem. Nisam siguran da li je bilo uopšte vode ili je flaša bila neispravna, ali definitovno mi tim duguje piće! Na kraju sam morao da to blokiram u glavi i da se pomirim sa tim”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti