Malone u sukobu sa Eclestoneom i Marchionneom

Malone u sukobu sa Eclestoneom i Marchionneom

Novi vlasnik komercijanih prava Formule 1 želi jeftinije karte za publiku

Budućnost Bernie Ecclestonea na čelu Formule 1 možda neće biti sigurna kao što se pisalo prethodnih dana.

Medijski tajkun iz Amerike John Malone, koji ima nadimak ‘Darth Vader’ je potpisao ugovor o nastavku angažmana prvog čoveka Formule 1 Bernie Ecclestonea zajedno sa preuzimanjem sportskih komercijanih prava od kompanije CVC. Ali kako piše Auto Bild Ecclestone i Malone su već imali sukob, pa bi trenutni šef F1 mogao svoj angažman da završi na kraju aktuelne sezone nakon trke u Abu Dhabiu.

Isti izvor navodi i da je Malone imao sukob i sa predsednikom Ferraria Sergio Marchionneom oko bonusa koji italijanski tim dobija na osnovi istorijske uloge tima u ovom sportu.

“Tuži me!”, rekao je Malone Marchionneu tokom održanog sastanka. “Ja imam vremena i para”.

Ali nisu svi nezadovoljni trenutnom situacijom. Predsednik Mercedesa Dieter Zetche je zainteresovan za ponudu Malonea u kojoj bi timovi imali mogućnost da kupe određeni deo komercijanih prava. U Mercedesu su poručili da žele 10 procenata dela, uoči predstojećeg sastnaka između Zethea i kolega i Renaulta i Ferraria, Carlosa Ghosna i Sergio Marchionnea. Ali tim koji još uvek okleva je Red Bull.

“Moramo da razmislimo u odnosu cene i performansi. Ukoliko je preskupo i sa malo uticaja vezivanje ne bi imalo smisla”.

Takođe, Bild prenosi i da Maloneova Liberty Media želi da smanji cene karata drastično i da će pokušati da dodaju još evropskih trka.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti