Marchionne: Ferrari je “promašio ciljeve”

Marchionne: Ferrari je “promašio ciljeve”

Ferrari će pokušati do kraja sezone da barem popravi svoju poziciju

Sergio Marchionne kaže da je Ferrari “promašio ciljeve” koju su postavljeni pred njih na startu sezone Formule 1 2016.

Na početku sezone predsednik Scuderie je izjavio da bi ne osvajanje titule nakon deset godina bila “tragedija” i  da želi da njegov tim izazove Mercedes na stazi. Ferrari je u prvom delu sezone imao nekoliko prilika da pobedi ali su problematična strategija tima i problemi sa pouzdanošću uticale na takav rezultat. Međutim, njima se desilo i da su izgubili drugu poziciju u šampionatu konstruktora od ekipe Red Bull a zaostatak za Mercedesom je sada već nedostižan.

“Nismo ostvarili naše ciljeve, nema sumnje u mojoj glavi”, rekao je Marchionne  reporterima na VN Italije gde su njegovi vozači na kvalifikacija došli do trećeg i četvrtog mesta.

“Nema potrebe zaslađivati stvari. Bolid nije dobar i mislim da ga nismo razvili”.

Marchionne je povećao pritisak na ekipu kako bi se rezultati videli na stazi pa je posledica toga veliko restruktuiranje u timu, koga je nedavno napustio James Allison. Uprkos činjenici da tim nije uspeo da opravda očekivanja, predsednik veruje da njegov tim ima potencijala da se oporavi u bliskoj budućnosti.

“Osećam se prijatno jer ovaj tim je sposoban da vrati veru u Scuderiu. Nažalost nije nam ostalo mnogo do kraja sezone. Neka završe sezonu, mislim da ćemo uraditi najbolje što možemo do kraja sezone 2016 a borba počinje na prvoj trci 2017-te”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti