Max Verstappen jedini sa nadograđenim Renaultovim motorom u Singapuru

Max Verstappen jedini sa nadograđenim Renaultovim motorom u Singapuru

Renault je potrošio još tri tokena na poslednju nadogradnju

Renault je utrošio još tri tokena na nadogradnju pogonske jedinice pred VN Singapura. Max Verstappen će biti jedini vozač koji će dobiti novu specifikaciju motora jer je bio planiran za redovnu zamenu. Verstappen će dobiti novi motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE), turbopunjač, MGU-H i MGU-K pa će nakon zamene imati isti broj komponenti kao Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen i Jolyon Palmer.

Renault je mudro trošio tokene ove sezone i generalni direktor Renaulta Ciryl Abiteboul kaže da je fokus Renaulta da se unapređenja motora urade bez upotrebe tokena. B specifikacija koja je uvedena u Monaku je odmah donela pole poziciju Daniel Ricciardu ali zbog greške u boxu Red Bull je ostao bez pobede. Nadogradnja u Monaku je tim koštala tri tokena a u pripremnom periodu (zimsko testiranje) je utrošeno ukupno 8. Kao rezultat svega toga, Renault još uvek ima 18 tokena na raspolaganju dok Mercedes ima šest a Honda tri. Ferrari je poslednjom nadogradnjom u Monzi utrošio poslednja tri raspoloživa tokena.

“Nadamo se da će nadogradnja biti pozitivna ali moramo da sačekamo i vidimo. Srećan sam što smo ovde. Znamo da imamo dobre šanse da dođemo do bodova”.

Ostatak vozača koji imaju Renaultove motora će morati da sačekaju zamenu kada im za to dođe vreme. Svaki vozač na raspolaganju u toku sezone ima pet pogonskih jedinica.

Broj preostalih tokena

Ferrari – 32 (0 preostalo)

Honda – 29 (3 preostalo)

Mercedes – 26 (6 preostalo)

Renault – 14 (18 preostalo)

Slika: Red Bul Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti