McLaren će razvijati bolid do kraja sezone

McLaren će razvijati bolid do kraja sezone

Staze na kojima snaga pogonske jedinice nema veliku ulogu će odgovarati britanskoj ekipi

Šef McLaren Honde Eric Boullier kaže da će njegov tim nastaviti razvoj bolida MP4-31 do poslednje trke iako su počeli sa razvojem bolida za sezonu 2017.

U britanskom timu su sigurni da će im većina staza do kraja sezone odgovarati, i Boullier kaže da se paralelan rad na ovogodišnjem i bolidu za sledeću sezonu nastaviti i da će pokušati da maksimalno iskoriste svoje rezultate. Fernando Alonso veruje da McLaren na nekim stazama na kojima snaga motora nema veliki značaj čak može izazvati i vodeće ekipe, kao npr. Singapur i Abu Dhabi.

“Iako ćemo provesti nekoliko nedelja daleko od Velike Britanije, naš razvoj se nastavlja i mi radimo naporno kako bi postigli poboljšanje performasi sve do kraja sezone. Kako počinjemo finalni deo udaljenih staza pre kraja sezone, idemo na teritorije gde se trkamo na stazama koje zahtevaju više tehničkog podešavanja bolida, a manje oslanjanja na čistu snagu”.

Iako  će razvojem do kraja sezone u Hondi pokušati da nadomeste nedostatke pogonske jedinice japanskog proizvođača, šef F1 projekta Yusuke Hasegawa je istakao da će ciljevi do kraja sezone biti fokus na poboljšanju upravljivovsti koju bi prolagodili uskim i krivudavim stazama.

“Podešavanje bolida će morati drastično da se promeni u odnosu na brze staze Spa i Monzu, za Singapursku gradsku stazu punu krivina, pa je tim već u pripremama”, rekao je Hasegawa. “Naš bolid ima dobar balans pod kočenjem, pa bi nam priroda staze trebala više odgovarati od prethodnih staza. Honda će raditi kako bi se povećala upravljivost pogonske jedinice i kako bi odgovarala potebama stani-kreni prirodi staze, pa bi sposobnost naših vozača mogla zasijati tokom vikenda. Nadamo se da ćemo biti u dobroj poziciji da osvojimo bodove i da ćemo imati dobru trku”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti