Odloženo potpisivanje ugovora sa Monzom

Odloženo potpisivanje ugovora sa Monzom

Sve se više komplikuje situacija oko produženja ugovora sa stazom u Monzi

Prema pisanju Autosporta, šefovi staze u Imoli su preduzeli zakonske akcije kako bi osporili produženje ugovora Monze. Prema objavljenom dogovoru trka za VN Italije trebalo bi da se nađe u kalendaru Formule 1 naredne tri godine, do 2019.

Na početku vikenda u Monzi Bernie Ecclestone je rekao da je dogovor potignut ali da “još uvek mora da se radi na malim detaljima koji su važni i sastavni deo ugovora i da će ga potpisati”. Izgleda da se sada saznalo šta su to “mali detalji” nakon što su čelnici Imole nezadovoljni činjenicom da je staza u Monzi dobila sredstva vlade za organizaciju događaja.

Ivan Capelli, koji je predsednik Automoto Club Milana je za Autosport rekao da će sud saslušati obe strane 26. oktobra.

“Apelacioni sud u Rimu će doneti odluku o koracima Auto Cluba do sada, i reći da li je staza u Monzi jedina koja prima novac od vlade i da li je to legalno”, rekao je bivši F1 vozač.

“Imola će podneti žalbu da to nije legalno. Prošle godine Matteo Renzi (premijer italije) je bio u Monzi i onda smo dobili amandan na zakon koji kaže da Auto Club Italije može da koristi poreze koje mi plaćamo, da koristi taj novac za isplatu naknade za održavanje trke”.

“I Imola kaže ne, ukoliko Auto Club daje novac za Monzu, to nije fer, jer smo mi na istom nivou, mi smo takođe auto klub, i želimo isti novac koji oni daju Monzi”.

Slika: Ljubaznošću Pirellia

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti