Palmer u kombinaciji za mesto u Renaultu za 2017

Palmer u kombinaciji za mesto u Renaultu za 2017

Jolyon Palmer se nada nastavku saradnje sa francuskim timom

Jolyon Palmer je siguran da će biti u kombinaciji za mesto trkačkog vozača u ekipi Renaulta za 2017, i veruje da će mu preostale trke dati šansu da se dokaže i zasluži svoje mesto u timu.

Palmer, koji je šampion GP2 serije iz 2014, je prethodne sezone bio testni vozač Lotusa a nakon preuzimanja tima od strane Renaulta on dobija mesto trkačkog vozača. Svoju debitantsku trku u Australiji na početku sezone je završio na 11-om mestu i u ovoj sezoni nije osvojio ni jedan bod. Svih šest osvojenih bodova za Renault osvojio je Kevin Magnussen na VN Rusije.

Renault još uvek nije saopštio imena svojih vozača za sledeću sezonu, a kao potencijani vozači se spominju Palmer, timski kolega Magnussen, vozač Manora Esteban Ocon kao i Sergio Perez iz Force Indie.

“Očigledno da je mesto (u Renaultu) pod znakom pitanja, pa je svaka trka od sada šansa da pokažem šta mogu da uradim. Singapur je staza koju volim, osećam se kao da vozim najbolje cele sezone, rezultati ne pokazuju to na poslednjih nekoliko trka ali ja se dobro osećam. Nadamo se da će staza odgovarati našem bolidu malo više i nadamo se da možemo biti malo bolji”.

Na pitanje da li je obavešten o vremenskom okviru koji Renaut ima oko odabira vozača za sledeću sezonu, Palmer je rekao:

“Ne još uvek ništa. Ja ću raditi svoj posao. Znaću kada budem znao, znam da sam u kombinaciji i videćemo kako će se stvari odvijati”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti