Red Bull se potpuno prebacio na razvoj bolida za 2017

Red Bull se potpuno prebacio na razvoj bolida za 2017

Na sledećim trkama Red Bull će imati male nadogradnje

Red Bull je jedan od mnogih timova koji su  svoj fokus razvoja bolida prebacili na sezonu 2017. Christian Horner kaže da će na budućim trkama biti nekih malih poboljšanja.

Red Bull se ove sezone dosta poboljšao, delom zahvaljujući Renaultovom motoru i sada zauzima drugo mesto u poretku konstruktora. Sa promenama pravila aerodinamike i slobodnim razvojem pogonske jedinice od sledeće sezone, rano prebacivanje na razvoj bolida za sledeću sezonu može imati dosta uticaja na sveukupan tempo tima kako ove sezone tako i sledeće.

“Sada je cela fabrika fokusirana na 2017. Imaćemo malo delova (za 2016) ali ništa veliko. Imaćemo nekoliko sitnica (za Singapur)”, rekao je Horner za Autosport.

Na VN Italije Red Bull nije uspeo da se domogne podijuma prvi put od VN Evrope u Bakuu. Daniel Ricciardo i Max Verstappen su trku završili na petom odnosno sedmom mestu. Na preostalih sedam trka Horner gleda pozitivno, počevši od Singapura.

“To je različit tip staze. Očekujemo da budemo jači. Nadam se da možemo biti bliže Ferrari-u i otežati im posao više nego što smo to uradili u Monzi. Monza je trka konjskih snaga, sporih krivina, dugih pravaca, tako da je vrlo jasno kakva je bila situcija. U boljoj smo poziciji nego od one gde smo bili pre 12 meseci, ali smo na putu da smanjimo zaostatak. Znamo da će staze koje dolaze više odgovarati karateristikama našeg bolida. Singapur, Malezija, Japan, Meksiko su teoretski staze koje su bolje za nas”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti