Renault će ponovo koristiti motor Kevina Magnussena iz Spa

Renault će ponovo koristiti motor Kevina Magnussena iz Spa

Pogonska jedinica Kevina Magnussena će biti korištena na treningu u Singapuru ili Sepangu

U Renaultu kažu da će pogonska jedinica koja je korištena kada je Kevin Magnussen imao veliko izletanje sa staze u Belgiji biti ponovo u bolidu na početku vikenda u Singapuru ili Sepangu.

Magnussen je pri velikoj brzini izleteo sa staze kada je izgubio kontrolu nad bolidom u krivini Raidillon nakon čega je završio u zaštitinoj barijeri. Bolid Renaulta je pretrpeo ogromnu štetu pa su na sledećoj trci u Monzi morali da nastupe sa novom šasijom. Sada pred trku u Singapuru u timu su uvereni da je njegova pogonska jedinica prošla bez oštećenja i da će moći da se koristi na početku vikenda.

“Verovatno ćemo koristiti Kevinovu pogonsku jedincu iz Spa u petak u Singapuru ili Sepangu. Izgleda da nije bilo ozbiljnijeg oštećenja u incidentu”, rekao je tehnički direktor Bob Bell.

U razgovoru Bell je u pohvalio napredak koji je napravio Renault po pitanju pogonske jedinice ove sezone.

“Jedan od stvarnih uspeha ove godine je to koliko je snažna pogonska jedinica ove sezone. Ne samo da smo bili u stanju da povećamo performanse već smo povećali i pouzdanost. To je bio ogroman posao svih u Viry-Chatillonu”.

Bell je uveren da Renault može da nastavi napredak jer su pripreme za 2017 u jeku.

“Sve se odvija po planu sa priprema na šasiji i rasporedu za proizvodnju kao i rasporedu za testiranja koja počinju uskoro. U narednih nekoliko meseci sve će se intezivirati. Ima mnogo srca i duše u bolidu za sledeću godinu jer smo gladni za napravimo veliki korak u performansama”.

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti