Renault priprema nadogradnju motora za Singapore

Renault priprema nadogradnju motora za Singapore

Austrijski tim se nada dobrom rezultatu u Singapuru

Ekipa Red Bull-a je u Monzi čini se ostvarila svoj cilj i maksimalno ograničila štetu po pitanju gubitka bodova. U timu iz Milton Keynesa su bili svesni da će manjak snage motora Renault svakako biti problem na brzoj stazi kao što je Monza.

Sada se ekipa okreće Singapuru uz pomoć francuskog proizvođača (Renault) koji prema najavama donosi novu specifikaciju motora kao i novu vrstu goriva. Sledeća trka će šasiji Red Bull-a više odgovarati i uz povećanje performansi Daniel Ricciardo i Max Verstappen se nadaju da bi mogli da napadnu i pobedu.

U izjavi za Motorsport.com, šef Red Bull-a Christian Horner, je za nove nadogradnje iz Renaulta rekao:

“Imaćemo nekoliko stvari i delova, a koliko čujem možda će iskoristiti i nekoliko tokena. Ali stvarno fabrika je sada poprilično fokusirana na 2017-tu, tako da će to biti sitnice ništa veliko”.

Pored Renaulta i njihove nadogradnje postoji šansa da i dobavljač goriva Total donese novu vrstu goriva kako bi povećali snagu motora. Prema pisanju Auto Motor und Sporta ukupni dobitak od nadogradnje bi mogao da iznosi oko 15 konjskih snaga ili otprilike 0.2 sec po krugu.

Cilj u Monzi je bilo 5 i 6 mesto i maksimalno 10 bodova gubitka za ekipom Ferrari. Daniel Ricciardo je jedan cilj ostvario dok je Verstappen bio nadomak. Loš start na početku trke (11 mesto) su Holanđanina koštala dragocenih bodova.

Šef tima Red Bull je takođe govorio o ograničenju štete na prethodnoj trci.

“Još smo uvek 11 bodova ispred Ferraria. A sada dolazi Singapur, Suzuka i Meksiko”.

Nikakva drugačija strategija od prikazane ne bi pomogla Red Bull-u u borbi sa ekipom Ferrari na nedeljnoj trci.

“Ferrari je prosto bio brži. Monza je naša najgora staza. Samo pravci i spore krivine. Oba vozača su uradila sjajan posao. Da su završili peti i šesti to bi bilo optimalno, ali nakon zaštitinog moda na startu za Max-a ovo je bio veliki oporavak za obojicu”.

Horner je bio posebno oduševljen obilaženjem koje je Daniel Ricciado napravio Valtteri Bottasu u prvoj krivini tokom trke.

“(Daniel) je stigao iz daleka i bila mu je potrebna saradnja sa Valtteri-em kako bio prošao. On je veoma zadovoljan sa sobom i treba da bude”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti