Rosberg: Nova podloga u Sepangu “izazovana” ali “veoma zabavana za vožnju”

Rosberg: Nova podloga u Sepangu “izazovana” ali “veoma zabavana za vožnju”

Krivina br. 15 će prema Rosbergovom mišljenju biti prilika za obilaženje

Nico Rosberg kaže da je presvučena staza Sepang “izazovna” i “veoma zabavna za vožnju”, nakon odvožena dva treninga danas na ovoj stazi.

Staza na periferiji Kuala Lumpura je pretrpela značajno renoviranje ove godine pre održavanja VN Malezije. Uklonjene su mnoge neravnine koje su bile odlika ove staze i promenjena je krivina br. 15 čiji je unutrašnji deo podignut za 1 metar i koja sada ima kontra nagib.

Vozač Mercedesa Nico Rosberg, koji je na prvom treningu bio najbži je izneo svoje mišljenje o načinjenim promenama.

“Nova površina staze je zaista zabavna za vožnju. Izazovna, ali sa dosta prianjanja”, rekao je Rosberg nakon treninga. “Teško je pogoditi pravo podešavanje sa tako nepoznatim elementom kao što je novi asfalt, ali smo na pravom putu. Krivina br. 15 je interesantna, pa možete probati nekoliko linija ukoliko pretičete momka ispred, tako da će to biti dobro za preticanje.”

I Rosberg i Hamilton su uspeli da isprobaju duže vožnje na tvrdoj komponenti guma, što ukazuja da će se Mercedes verovatno odlučiti na startegiju sa dva zaustavljanja.

“Kada pogledamo na trku, čak se i meka guma odlično drži, pa ne očekujemo velika iznenađenja. Mudra strategija bi bila da sa tvrdom komponentom naravno, jer je prilično jednostavna. Radujem se kvalifikacijama.”

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Video: F1 Fanatic

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti