Sainz ne misli da je trebao da dobije crno-narandžastu zastavu

Sainz ne misli da je trebao da dobije crno-narandžastu zastavu

Sainz je nakon 20-og kruga bolid vozio bez baterije

Carlos Sainz ne misli da je isticanje crno narandžaste zastave bilo neophodno nakon kontakta koji je imao sa Nico Hulkenbergom ali priznaje i da to nije bio jedini problem koji mu je uništio trku u Singapuru.

Vozač tima Toro Rosso je nakon kontakta sa Hulkenbergom od direkcije trke dobio naređenje ulaska u box kako bi se popravilo oštećenje na njegovom bolidu. Nakon što se vratio na kraj poretka Sainz kaže da je njegova trka time bila uništena ali i da je kasniji problem sa baterijom na njegovom bolidu još više otežao ionako tešku trku.

“Mislim da smo čak i sa oštećenjem imali dobar tempo, problem je što smo morali da se zaustavimo prerano (zbog crno narandžaste zastave). Ne znam zašto jer ništa nije bilo opasno na bolidu ali sam bio primoran da se ranije zaustavim, a kada se zaustavite ranije vi ste iza svih i vaša trka je uništena”.

“Ne mislim da sam stavio nekog u opasnost i moja trka je bila uslovljena ranijim pit stopom, planirali smo pit stop u 14-om krugu a ja sam morao da stanem u 7-om. Onda ste iza svih i više ne možete imati dva stajanja. Onda bez baterije od 20-og kruga, imao sam 41 krug sa 600 konjskih snaga a ostatak na 900, to je ono što je zaista pošlo naopako. Bez tih problema bodovi su bili mogući”.

Toro Rosso nakon uvodnih trka konstantno gubi na performansama zbog motora Ferrari-a koji se ne razvija pa je veće žal tima što na stazi u Singapuru nisu zabeležili bolji rezultat. Ovome u prilog ide i činjenica da je na treninzima Sainz bio odmah iza najbolja tri tima u aktuelnom šampionatu.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti