Vandoorne: Promocija McLarena “fenomalna”

Vandoorne: Promocija McLarena “fenomalna”

"Ovo je ono o čemu sam sanjao od kada sam bio dete, ulazak u Formulu 1 je nešto specijalno, potpisivanje prvog ugovora u F1... nemam reči da opišem"

Stoffel Vandoorne je opisao promociju u trkačkog vozača McLaren Honde kao “fenomenalnu”. Belgijanac će od sledeće sezone biti partner Fernandu Alonsu dok će Jenson Button napraviti pauzu od F1 takmičenja. Button je potpisao dvogodišnji ugovor testnog vozača sa britanskim timom.

Stoffel Vandoorne je stpljivo čekao svoju priliku od 2014 kada je postao rezervni vozač tima. On je aktuelni svetski šampion GP2 serije koju je osvojio u dominantnom stilu. Ove sezone je prvi put nastupio na trci F1 u Bahrainu gde je odmah osvojio prvi bod za ekipu.

“Osećam se sjajno. Ovo je ono o čemu sam sanjao od kada sam bio dete, ulazak u Formulu 1 je nešto specijalno, potpisivanje prvog ugovora u F1… nemam reči da opišem. Bio sam u McLaren Hondi neko vreme i stvarno čvrsto gurao da uđem u F1. Radujem se izazovu i stvarno želim da zahvalim Ronu (Dennis) za veru da me stavi u bolid za sledeću sezonu. Radujem se uspešnoj saradnji”.

Vandoorne je dodao da nije uplašen izazovom koji ga čega s obzirom da sa druge strane garaže za timskog kolegu ima Fernanda Alonsa.

“Osećam se veoma pozitivno što sam pored Fernanda i Jensona. Obojica su svetski šampioni i kada želite da uđete u Formulu 1, želite da se borite protiv najboljih. Definitvno se radujem izazovu”.

Belgijski vozač koji je deo McLarenog programa mladih vozača od 2013, pozdravlja odluku da Button ostane u timu.

“Jenson je velika inspiracija za svakog trkačkog vozača. On je veliki deo tima. Veoma sam srećan da ga vidim da nastavlja sa timom. Njegovo iskustvo će biti neverovatno dragoceno za nas i nadam se da ćemo zajedno biti uspešni”.

Slika:McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti