Verstappen: Teško ćemo pobediti Ferrari u Monzi

Verstappen: Teško ćemo pobediti Ferrari u Monzi

Red Bull je na oba treninga u petak bio iza vozača Ferrari-a

Max Verstappen je priznao da će Red Bull teško pobediti Ferrari na VN Italije, zbog prirode staze u Monzi.

Red Bull, koji koristi motore Renaulta, još uvek ima manjak brzine na pravcu pa su na današnja oba treniga bili iza vozača Ferrari-a. Verstappen je za vozačima Mercedesa zaostajao oko 1 sec dok je najbliži Ferrari Kimi Raikkonena bio na 0.3 sec. Red Bull je u šampionatu konstruktora pretekao Ferrari, ali Verstappen misli da će ovaj vikend za njih bili ograničenje štete.

“Znali smo da će ovo biti težak vikend za nas, nismo toliko loši, samo je teško. Imamo malo prianjanja (downforce) i nemamo maksimalnu brzinu, ali smo do sada pronašli dobar odnos između sektora, pa je na nama da poboljšamo bolid malo više. Biće teže nego na Spa, mislim da to možete da vidite”.

Što se tiče zaostatka za ekipom Ferrari, Verstappen je rekao: “Previše smo daleko, možda ako sve složimo bolje za sutra ćemo biti bliže, ali oni izgledaju veoma jako. Biće teško da ih pobedimo, ali ćemo pokušati”.

Verstappen je upitan i da prokomentariše sastanak sa direktorom trka Charlie Whitingom koji se desio u petak ujutru, nakon kritika koje je dobio zbog njegove vožnje na VN Belgije.

“Imali smo razgovor o tome šta se dogodilo i želeo sam da razgovaram sa Charliem, umesto u medijima ili na sastanku vozača. Spa je sada gotova, mi smo u Monzi, tako da smo fokusirani na Monzu”.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti