Vettel još uvek veruje u potencijal Ferrari-a

Vettel još uvek veruje u potencijal Ferrari-a

Vettel očekuje konkurentan Ferrari u Maleziji

Sebastian Vettel još uvek veruje da Ferrari može da ostvari pobedu u 2016-oj, ali samo ukoliko budu uspeli da pripreme savršen paket.

Dok priznaje da su trenutno iza Mercedesa po pitanju tempa, četvorostruki svetski šampiona je uveren da oni mogu do prve pobede ove sezone, osim ukoliko ne budu imali neke incidente, nezgode ili mehaničke probleme. Na prethodnoj trci koja je vožena u Singapuru Vettel je osvojio nagradu “Vozač Dana” nakon ostvarene pete pozicije. Nemac je trku startovao sa poslednjeg mesta ali se sigurnom vožnjom i dobrom strategijom probio do pozicije koja donosi solidan broj bodova.

Timski kolega Kimi Raikkonen je bio četvrti nakon borbe koju je vodio sa Lewisom Hamiltonom. Britanac je uspeo da obiđe vozača Ferraria posle poslednje zamene guma u boxu.

“Mislim da smo sve uradili dobro i znamo da imamo jak paket, sigurno. Bilo je dosta trka gde to nismo, na nekim je bilo do nas, na nekim do stvari koje su se događale, ali sigurno do sada se nije završilo na način koji smo želeli i nismo tamo gde želimo da budemo. Ali ja mislim da mi verujemo u same sebe. Zasigurno mi nismo u potpunosti tamo gde želimo da budemo po pitanju sirovog tempa. Nekad je malo bolje, nekada je lošije. Očigledno na stazama kao što je ova generalno smo bliže, tako da očekujemo da budemo konkurentni a onda imate uvek šansu da pobedite ili se borite za podijum. Nažalost nije ispalo baš najbolje za obojicu ali mislim da idemo napred i stičemo pouzdanje, a biće i nekih delova još. Ovde smo da se borimo i to je ono što ćemo uraditi”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti