Vozači Mercedesa se nadaju boljem vikendu u Singapuru

Vozači Mercedesa se nadaju boljem vikendu u Singapuru

Mercedes je na prošloj trci na stazi Marina Bay imao dosta problema

Nico Rosberg kaže da Mercedes u Singapur neće doći potpuno siguran u svoje performase, uprkos činjenici da su ove sezone pobedili na svim trkama osim u Španiji.

Vozači Mercedesa su se na stazi Marina Bay prošle godine borili sa izvlačenjem maksimalnih performasi iz Pirellievih guma. Hamilton i Rosberg su na kvalifikacijama zauzeli peto i šesto mesto iza vozača Ferrari-a i Red Bull-a sa skoro 1.5 sec zaostatka za osvajačem pole pozicije Sebastianom Vettelom.

“Mi ne možemo otići tamo sa previše samopouzdanja, jer smo bili miljama iza prošle godine”, rekao je Rosberg koji je u trci uspeo da stigne do četvrte pozicije.

“U kvalifikacijama je (zaostatak) bio 1.8 sec, ako se ne varam, što je mnogo. To je naša najteža trka u poslednjih nekoliko godina.  To će biti veoma, veoma izazovan vikend za nas. Mislimo da smo napravili napredak, ali 1.8sec? To neće biti lako nadoknaditi”.

Hamilton, koji se prošle godine povukao iz trke zbog problema sa pogonskom jedinicom, se nada da neće imati situaciju u kojoj bi neki od bolida drugih timova bili između njega i Rosberga i kaže da će prioritet na sledećem vikendu biti povećanje performansi tima.

“Prošle godine je očito bilo teško, ali se nadamo da neće biti isto ove godine. Želimo da pobedimo na svakoj trci kao tim, kao 1-2, tako da se nadamo dobrom vikendu”, rekao je Hamilton koji u poretku vozača ima dva boda prednosti u odnosu na Rosberga.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti