Wolff: Mercedes je imao trikove za odbranu

Wolff: Mercedes je imao trikove za odbranu

Nico Rosberg je sigurnom vožnjom kontrolisao tok trke

Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da je Nico Rosberg imao na raspolaganju “trikove” kako bi se odbranio od napada Daniela Ricciarda koji ga je sustizao u finalnim krugovima VN Singapura.

Rosberg je trku kontrolisao od samog početka i različitom strategijom od dva zaustavljanja u odnosu na svoje rivale (Ricciardo, Hamilton, Raikkonen) koji su u boxu bili tri puta, uspeo na kraju da zadrži svoju prednost. Ricciardo se munjevito približavao, nakon promene guma na nove super meke, i u nekim trenucima bio brži od Rosberga za čitave tri sekunde po krugu. Nakon trke Wolff je izjavio da je Nico imao alate za odbranu.

“Nico je uradio savršen posao tokom celog vikenda, nakon onakvog kruga u kvalifikacijama, uspeo da završi trku na kontrolisan način sve do poslednjeg metra”, rekao je Wolff.

“Hteli smo sa njim da napravimo treći pit stop ali Ricciardo je napravio zapanjujući krug posle poslednjeg zaustavljanja a takođe Nico je upao u saobraćaj što ga je koštalo vremena. Kada imate sve te faktore u kombinaciji, to je značilo da će izgubiti poziciju (ukoliko stane ponovo) pa je morao da izdrži u vođstvu, što je on i učinio”.

“Mislili smo da će biti udobno, ali onda je postalo jasno da će biti veoma blizu, i sačuvali smo sve trikove i modove motora kako bi mogao da se odbrani od Ricciarda ukoliko bi to bilo potrebno”.

Wolff je takođe pohvalio Lewisa Hamiltona nakon odvojenog podijuma na kraju trke.

“To je bio sjajan povratak na podijum nakon teške prve polovine trke i nezgodnog vikenda. To samo pokazuje koliko su važni svi krugovi na treningu ukoliko želite da postignete savršeno podešavanje i pripremu za trku, a mi to nismo dali Lewisu ovog vikenda”.

Rosberg je nakon trke u Singapuru preuzeo vodstvo u šampionatu i sada vodi sa osam bodova prednosti.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti