Arrivabene: Psovke Vettela se neće ponoviti

Arrivabene: Psovke Vettela se neće ponoviti

Šef tima Ferrari se ne slaže sa kaznom za njegov vozača

Šef tima Ferrari Maurizio Arrivabene kaže da je “siguran” da Sebastian Vettel više neće koristiti onakvu vrstu razgovora koju je vodio preko radio komunikacije sa svojim timom pred kraj VN Meksika.

Nemac je bio besan nakon što je Max Verstappen nekoliko krugova pred kraj odbio da vrati poziciju koju je prema njemu izgubio par trenutaka ranije. Vettelov bes je eskalirao kada je četvorostruki svetski šampion psovkama izvređao direktora trka Charlie Whitinga.

“On se izvinio Charliu i mi smo razgovarali, Sebastian i ja i to je to”, odgovorio je Arrivabena kada je upitan da li je njegov vozač mogao da bira izgovorene reči.

“Ja ne moram da mu javno saopštim šta ću raditi sa vozačem. On se izvinio i siguran sam da se to neće više ponoviti. Uzgred, kada pogledate šta se desilo ponekad očekujem mnogo bržu reakciju FIA-e.”

Sudije su kaznile Verstappena odmah nakon završetka trke što je Vettela dovelo do trećeg mesta. Međutim proslava vozača Ferrari-a nije dugo trajala zbog kazne koju je Nemac dobio nakon kretnje pod kočenjem dok se branio od naleta Daniela Ricciardo-a.

“Mi smo potpuno zaslužili podijum koji nam je oduzet od strane birokratije. Ceo tim je pokazao veliku izdržljivost ostajući ujedinjen i fokusiran u teškom trenutku. Naša strategija je učinila da ovo bude moguće i kako bi napravili dobar napredak tokom trke i oba vozača su odradila sjajan posao. Nažalost, mi smo kažnjeni od strane sudija odlukom koja je po mom mišljenjeu suviše oštra i nekako nepravedna”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti