Buttona brine tempo bolida koji će imati na trci u Japanu

Buttona brine tempo bolida koji će imati na trci u Japanu

Britanac kaže da je tempo za kvalifikacije solidan ali da problemi nastaju u dužim vožnjama

Jenson Button je nakon treninga u Japanu izjavio da nešto nije u redu sa njegovim McLarenom jer se tokom dugih vožnji dosta borio sa bolidom.

Buton je na drugom treningu kada je tim isprobavao simulacije kvalifikacija zauzeo 16 mesto i zaostajao za sredinom poretka oko 0.5 sec po krugu. Međutim, šampiona iz 2009 brine duži tempo koji će imati u trci i kaže da će njegova ekipa morati da istraži da li je problem u bolidu ili je prosto podešavanje bilo loše.

“Mislim da je dan protekao dobro ustvari. Naš tempo u jednom krugu nije bio toliko loš ali ja jednostvano nisam napravio dobar krug. U stvari veoma sam blizu, između 7-og i gde sam ja bio na 16-om mesti razlika je samo 0.4 sec. Ukoliko budem imao dobar krug sutra, mislim da bismo mogli da budemo među prvih deset, što bi bilo sjajno. Duže vožnje su veliki problem koji moramo da rešimo. Obično je to moja jača strana ali danas nije bilo jer smo mi daleko. Tražimo razloge, da vidimo da li nešto nije u redu sa bolidom.”

“Fernando je imao malo drugačije probleme na svom bolidu ali čak i sa tim bi trebali da budemo konkurentniji na dugim deonicama ali to nije slučaj. Mislim da postoji nekoliko stvari koje treba da pogledamo. Mislim da nešto nije u redu pre nego problem sa podešavanjem, tako da to moramo srediti za sutra.”

Button se nada da će na sutrašnjem treningu biti kiše jer će to McLarenu dati mnogo više mogućnosti kako bi ostvarili dobar rezultat.

“Voleo bi da padne kiša, to je jedini način da stignemo do velikog rezultata ovde. Ukoliko bude suvo i ukoliko sve složimo za sutra još uvek možemo da stignemo među deset najboljih. Onda, kao što sam rekao, degradacija je velika mada mogu da dovedem gume da rade tokom jednog kruga. To je razlog zašto mislim da nešto nije u redu sa bolidom.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti