Dennis suočen sa borbom za mesto u McLarenu

Dennis suočen sa borbom za mesto u McLarenu

Iz McLarena demantuju pisanja medija da će glavni čovek tima napustiti to mesto

Ron Dennis, jedan od osnivača tima McLaren u modernom dobu, suočava se sa borbom za nastavak kontrole i prema nekim pisanjima medija mogao bi da napusti tim na kraju aktuelne sezone.

Dennis je sa McLarenom već više od četiri decenije i prema izveštajima trenutno ima problema sa dugogodišnjim partnerom Mansour Ojjehom koji je vlasnik 25 procenata McLarena. Prema pisanju Daily Telegrapha, Britanac je pokušao da skupi novac koji je potreban za otkup Mumtalakat-a (nezavisni fond) koji poseduje 50 procenata akcija. Ovo je bilo nakon nedavnih priča oko dolaska Appla u McLaren.

Međutim, kako Dennis nije uspeo da dovede Apple u McLaren, izvršni direktor bi mogao da napusti ekipu posle isteka ugovora na kraju sezone.

Iz McLrena su ove tvrdnje odbacili. Za Autosport potrparol McLarena je izjavio:

“Kao odgovor na vaše pitanje, Ron Dennis je odgovorio navodeći kategorički da se ne povlači. Osim toga, on ostaje kao predsedavajući i izvršni direktor McLaren Tehnology Groupa, i zadržava 25 procenata udela u grupi, isto kao i Mansour Ojjeh. Tokom poslednjih godina, ustvari decenija, akcionari McLarena su često ulazili u razgovore oko potencijanih promena vlasništva kapitala i Ron i Mansour su uvek bili u centru tih razgovora. Tako je i sada. Poslednji razgovori mogu se kategorizovati manje više istim. Međutim, bilo bi neprikladno da otkrivamo više detalja o takvim razgovorima, koji su naravno privatni i poverljivi.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti