Ericsson se nada dobrom Sauberu sledeće sezone

Ericsson se nada dobrom Sauberu sledeće sezone

Inženjeri tima ubedili švedskog vozača da je odluka o korišćenju starog motora sledeće sezone ispravna

Marcus Ericsson priznaje da se prvobitno “dosta pitao” oko Sauberove odluke da sledeće sezone koristi specifikaciju motora Ferrari iz 2016.

Prošle nedelje u Japanu šef tima Monisha Kaltenborn je potvrdila vest da će švajcarski tim svoj fokus razvoja usmeriti na razvoj šasije i nastaviti da se takmiči sa motorom koji im je već poznat.

“Kada sam prvi put to čuo dosta sam se pitao? Da li je to stvarno pravi put kojim treba ići? Ali onda sam razgovarao sa momcima na stazi i iz fabrike i obrazložena mi je veoma velika promena u propisima sledeće sezone, a mi smo poprilično mali tim i možemo se fokusirati više na stvaran razvoj bolida za sledeću sezonu”.

“Poznavajući paket koji imamo, pogonsku jedinicu koju imamo, rashladni sistem i sve druge stvari, to ima smisla. Verujem momcima jer su svi bili kao: To je put kojim treba ići. To nije bila odluka zbog novca ili bilo čega drugog, oni misle da je to najbolji put kojim tim treba da ide sledeće sezone.”

Zabrinutost Ericssona se bazira na problemu u kojem se nalazi trenutno Toro Rosso, koji koristi poslednju specifikaciju motora Ferrari iz prošle sezone (2015). Šveđanin je uveren da će se najnovija finansijska injekcija u tim Saubera dobro iskoristiti i da tim iz Hinwill-a zna šta može da očekuje od motora.

“Pogledate u Toro Rosso i vidite koliko su izgubili, ali svi momci sa kojima sam razgovarao u fabrici su ubeđeni da je to put kojim tim treba da ide. Šasija nije na nivou na kome bi trebala da bude, i otići preko zime i ne znati kakav će paket biti, može biti još gore. Sada, resursi tima su gurnuti na stranu šasije i oni misle da znaju dovoljno šta će imati na kraju. Ukoliko to znamo možemo dosta prtisnuti sa strane šasije. Tako da sam to shvatio i to sada za mene ima smisla”.

Slika: Sauber F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti