Ferrari zadovoljan sa razvojem motora za 2017

Ferrari zadovoljan sa razvojem motora za 2017

Od sledeće sezone više neće biti ograničenja razvoja motora

Ferrari je napravio dobar napredak sa razvojem motora za 2017, mišljenje je šefu operacija pogonske jedinice Luigi Frabionea.

Prema novim propisima u 2017 prizvođačima motora je dozvoljen slobodan razvoj bez dosadašnjih ograničenja u broju razvojnih tokena. Prethodno, proizvođači su mogli da potroše 32 tokena na razvoj pogonske jedinice a određene komponente su ih koštale različitu količinu tokena.

Nakon dogovora šefova timova takve restikcije su ukunute i Frabrioni kaže da je Ferrari prvi proizvođač koji je potrošio sve tokene u toku sezone i naglasio koliko je njegov tim imao agresavan pristup ove sezone po pitanju razvoja motora.

“Znate, kao Ferrrari mi smo iskoristili sve tokene, što je dobra stvar za nas. Naravno sledeće sezone imaćemo četiri pogonske jedinice tako da ćemo morati da sledimo pravila, ali bez tokena to će nam dati više mogućnosti u pravljanju plana i više promena tokom sezone. Sa naše strane mi smo ove sezone utrošili sve tokene što znači da smo imali jak razvoj tokom sezone i ne imanje ovakvog limita sledeće godine je dobro i ovog momenta razvoj pogonske jedinice za 2017-tu se odvija veoma dobro.”

Ferrari je svoje poslednje preostale tokene utrošio na nadogranju za VN Italije, i u odnosu na ostale proizvođače italijanska ekipa je bila najproduktivnija od svih. Pre početka sezone su utrošili najveći broj tokena, dok su tokom ove sezone potrošili 23 u odnosu na 19 Mercedesa, 18 Honde i sedam Renaulta.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara