Hamilton: Sada je trenutak da budem najbolji ikada

Hamilton: Sada je trenutak da budem najbolji ikada

Hamilton mora da pobedi na poslednje tri trke

Lewis Hamilton kaže da je sada vreme kada treba da pokaže najbolji formu protiv timskog kolege Nico Rosberga kako bi odbranio titulu svetskog šampiona Formule 1.

Rosberg na tri trke do kraja sezone ima prednost od 26 bodova što u teoriji znači da bi u nedelju mogao da postane svetski prvak ukoliko pobedi na trci a Hamilton ostane bez bodova. Šef tima Red Bull-a Christian Horner je rekao da su poslednje tri trke za Hamiltona kao tri finala FA Kupa i svetski šampion ponavlja da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bio bio bolji nego ikada do sada.

“Mislim, postoji nekoliko načina na koji možete da gledate na stvari, ali očito da moram da pobedim na svim trkama. Znao sam to na poslednjoj trci. Ljudi to mogu da tumače na način na koji žele i ja znam da moram da pobedim i pokušaću da dam sve od sebe u smislu kvalifikacija i vožnje i vremena provedenog na stazi i zaista pokušam da primenim sve što sam naučio tokom ovih godina.”

“Ako postoji vreme za mene kada treba da budem najbolji ikada onda je to na ove tri poslednje trke.”

Uprkos svemu, Hamilton kaže da neće previše rizikovati kako bi šansu za osvajanje titule ostavio u životu.

“Moj pristup je isti kao i na generalno svakoj trci. Možda malo opuštenije zato što sam prihvatio činjenicu da su stvari van moje moći, van moje kontrole, i sve što mogu da uradim je da kontrolišem stvari u bolidu i ono što radim. Dakle, dok god je moj fokus na tome nadam se da mogu da dobijem rezultate koje sam imao prošle nedelje. Ne mislim da uzimam više rizika nego što to činim obično. Mislim da sam relativno rizičan vozač, ali na mislim da ću preuzeti rizik više od drugih. Definitvno ću biti oprezan prema mojoj okolini, kao što sam uvek bio. Ali pokušaću svakako. Dok god moje srce kuca i još uvek vozim da bi pobedio i postoji šansa čak i jedan procenat, ja ću pokušati.”

Nakon što je bio bolji u prethodne dve sezone od Nico Rosberga, na pitanje da li vidi neku promenu u karakteru timskog kolege, Hamilton je odgovorio:

“Ne. Ali ja sam imao dosta kvarova. To je jedina razlika. Mislim da su naša oba bolida tokom cele godine bila poudana imali bi smo poprilično istu borbu kao što smo je imali prošle sezone ili godinu pre, tako da ja ne vidim nikakvu razliku.”

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti