Hamilton zadovoljan pred nedeljnu trku u Meksiku

Hamilton zadovoljan pred nedeljnu trku u Meksiku

Ukoliko bude dobro startovao u trci i ostvari pobedu Hamilton dodatno može smanjiti zaostatak za Rosbergom

Osvajač pol pozicije u Meksiku Lewis Hamilton je krugom od 1:18.704, čini se lako, došao do najbolje pozicije na sutrašnjoj trci, jer prema pokazanoj formi u dosadašnjem delu vikenda Nico Rosberg nije bio prava pretnja.

Hamilton je najbolje vreme ostvario u svojoj prvoj vožnji u Q3 delu kvalifikacija i Britanac otkriva da je poprilično opušten po pitanju sutrašnje trke i da ustvari nema spremnu neku preterano specijalnu taktiku za trku.

“Stvarno ne postoji taktika. Okrenuo sam se poslu i pokušaću da uradim isto kao i prošlog vikenda. U dosadašnjem delu ovog vikenda sve je prošlo dobro i radujem se trci. Duge vožnje izgledaju dobro i bolid je odličan, zato se radujem izlasku na stazu”.

“Osećaj celog vikenda je bio dobar. Odličan posao su odradili mehaničari a moji inženjeri su stvarno odlično podesili bolid. Q3 nije bio dobar, ali ostatak je bio poprilično dobar.”

S obzirom da se bori sa startovima na trkama tokom cele ove sezone, Hamilton se nada da bi mogao da ponovi onaj od prošle nedelje koji mu je doneo pobedu na trci u Americi.

“Startovi ovde izgledaju dobro tokom celog vikenda i plan je da to prenesem na sutra.”

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti