Honda se u Meksiku nada nastavku dobre forme

Honda se u Meksiku nada nastavku dobre forme

Japanski proizvođač se nada da će ove sezone vikend u Meksiku proteći bolje

Dobavljač motora tima McLaren, Honda, se nada da može da prikaže napredak koji su napravili od prethodne teške sezone u Formuli 1. Na prošlogodišnjoj trci u Meksiku McLaren Honda se dosta mučila na posebno zahtevnoj stazi Autódromo Hermanos Rodríguez. Jenson Button je trku završio kao 14-ti dok je Fernando Alonso ispao u prvom krugu.

Međutim, ove sezone situacija je u ovom timu bolja jer su do sada osvojili 74 boda u poređenju sa 27 prošle sezone. U Hondi su optimistični i nadaju se da mogu da se bore za mesto među desetoricom najboljih.

“Staza se nalazi na visini od 2,200 m što znači da je kiseonik proređen, i turbopunjač mora da radi dodatno kako bi sabio vazduh u pogonsku jedinicu”, rekao je šef Honde Yusuke Hasegawa.

“Kao rezultat toga, kvalifikacije i efikasnost turba će biti ključni faktor na VN Maksika. U isto vreme, staza poseduje veoma dugačak pravac, pa moramo da razmotrimo snagu koja će odgovarati pogonskoj jedinici i šasisji. Prošle sezone ovde smo imali tešku trku, ali želimo da održimo zamah koji smo stekli u Austinu, a takođe i pokažemo naš tehnološki napredak tokom sezone. Nadamo se da ponovo možemo da ciljamo na bodove u trci”.

Slika: McLaren Media Centre

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti