Horner doneo odluku da se vozači Red Bull-a trkaju međusobno

Horner doneo odluku da se vozači Red Bull-a trkaju međusobno

2013 se u Maleziji desila afera multi 21

Christian Horner kaže da nije imao nikakvih problema da pusti trkanje između Daniela Ricciardo-a i Max Verstappena jer između njih vlada “pravo poštovanje”.

Dvojac Red Bull-a je u Maleziji stigao do prve dvostruke pobede još od 2013. Uzbudljiv kraj trke u kome je Max Verstappen uspeo da stigne do 1.4 sec zaostatka ali je Ricciardo uspeo da zadrži prednost do kraja trke. Na taj način Ricciardo je uspeo da stigne do svoje prve pobede ove sezone.

U timu Red Bull-a je u nedelju vladalo potpuno drugačije raspoloženje od onog iz 2013 kada Sebastian Vettel nije poslušao tim (Multi 21) i obišao Mark Webbera.

“Ja sam doneo odluku. Dao sam uputsva obojici inženjera: slobodni ste da se trkate, ali svakako priroitetet je bio 43 boda. Pitajte vozače da to poštuju. Oni su i to uradili. Iz moje perspektive, to je bilo u redu da im dozvolim da to urade. Obojica su bili u istom režimu motora, na istom nivou snage, tako da nije bilo prednosti jednog ili drugog. I nije bilo multi 21. Dva različita vozača, različite okolnosti. Ono što smo videli je pravo poštovanje između njih dvojice. Oni su dobri vozači, jaki vozači. Osećao sam se udobno što sam ih pustio jednog pored drugog”.

Slika: Red Bull Racing Fomrula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti