Magnussen Renaultu dao dodatne dve nedelje za odluku

Magnussen Renaultu dao dodatne dve nedelje za odluku

Danski vozač želi da nastavi saradnju

Kevin Magnussen je ponovio želju za dugoročnom saradnjom sa ekipom Renault, nakon što je timu dao još dve nedelje da odluči da li će i sledeće godine biti njihov vozač.

Kao i timski kolega Jolyon Palmer, Magnussen nije siguran da li će se naći u timu 2017. Renault je prema prvom planu trebalo da svoju vozačku postavu objavi početkom septembra, ali su naknadno tu odluku odložili.

Magnussen, koji je skoro izrazio svoje nezadovoljstvo zbog kašnjenja tima u odluci, je svojim poslednjim potezom pokazao želju da ostane  i dalje u timu.

“Dao sam im dve nedelje i nadam se da će doneti odluku do kraja te dve nedelje. Mislim da to pokazuje veoma jasno da ja želim da nastavim ovde. Želeo sam da signaliziram i kažem da sam spreman da čekam i da razumem situaciju u kojoj se nalaze. Veoma je jasno da ja verujem da će ovaj tim dogurati daleko i nadam se da ću nastaviti ovde duže vreme.”

Renault je povezivan sa francuskim vozačem Esteban Oconom, Valteri Bottasom a do skora i Sergio Perezom koji će ipak nastaviti saradnju sa Force Indiom. Na pitanje da li svakim proteklim danom misli da će ostati u timu, Danac je odgovorio:

“Teško je znati šta se dešava ponekad ali mislim da kao i uvek Formula 1 je komercijalni sport i nije tajna da su moje komercijalne vrednosti malo manje u odnosu na druge.

“Imamo veoma dobre partnerske odnose sa sponzorima i veoma sam zahvalan na njihovoj podršci ali neki drugi vozači imaju neverovatnu količinu podrške. Dakle, nadam se da će odluka biti donešena na osnovu talenta a ne na osnovu novca.”

Magnussenu će biti drago i ako bude čekao duže ali da ishod na kraju bude pozitivan.

“Nadam se da mogu biti sa ovim timom još mnogo godina… Imamo dobre razgovore, pozitivnu konverzaciju i znam koja je situacija, manje više. Tako da sam im dao više vremena kako bi sredili stvari.”

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti