Mercedes još uvek ne zna uzrok Hamiltonovog problema u Maleziji

Mercedes još uvek ne zna uzrok Hamiltonovog problema u Maleziji

Hamilton će pokušati da na poslednjih pet trka sve učini kako bio stigao do četvrte titule

Mercedes još uvek ne zna koji je razlog za kvar na motoru Lewisa Hamiltona. Aktuelni svetski šampion je bio u vođstvu kada mu se motor zapalio na 15 krugova pre kraja VN Malezije prošlog vikenda.

Hamilton je bio na putu da povrati prvo mesto u šampinatu vozača nakon problema koje je imao timski kolega Nico Rosberg na startu trke. Ovo je Britancu treće otkazivanje motora ove sezone. Prva dva su bila tokom kvalifikacija za VN Kine i Rusije. Odustajanjem i Rosbergovim oporavkom u trci Hamilton je sada na 23 boda zaostatka pet trka pred kraj šampionata.

Šef Mercedesa Toto Wolff je nakon trke u nedelju izjavio da tim neće “ostaviti ni jedan kamen neprevrnut” u potrazi za uzrokom problema na motoru Lewisa Hamiltona. Govoreći pred vikend u Japanu, tehnički direktor Pady Lowe je izjavio:

“Nastavljamo istragu u potrazi za problemom na njegovom motoru. Činimo sve kako bi bili sigurni da smo razumeli a onda nastavili ostatak sezone. Kako stvari stoje, uprkos neuspehu sa motorom, Lewis sada ima isti broj pogonskih jedinica kao i Nico za preostalih pet trka – uključujući i korištene pogonske jedinice koje može staviti na treninzima. Tako da se nadam da neće biti više uticaja na njegov program”.

Šef tima Mercedes takođe nema objašnjenje za Hamiltonov peh od nedelje.

“Nema racionalnog objašnjenja ili obrasca u ovom problemu. Ukoliko ga je bilo, mi ćemo ga rešiti”.

Wolff je izjavio i da će Mercedes dozvoliti Hamiltonu da nastavi borbu za šampionsku titulu iako pet trka pred kraj šampionata zaostaje 23 boda.

“Ovo je mahanički sport i ovakve stvari se dešavaju. Veoma je nesrećna slučajnost da su se stvari ovako desile. Za mene je to kao šest puta crveno u ruletu u kazinu. Ali sećam se 2014 kada je Nico imao problem na prvoj i poslednjoj  trci (u Abu Dhabi-u kada je imao priliku da pobedi Hamiltona u borbi za titulu).  Frustirajuće je što je došlo u ključnom trenutku u prvenstvu.”

Slika: Mercedes

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara