Mercedes pronašao uzrok Hamiltonovih problema iz Malezije

Mercedes pronašao uzrok Hamiltonovih problema iz Malezije

Ekipe koje koriste motore Mercedesa sačekaće detalju istragu Mercedesa

Mercedes je otkrio razlog kvara na motoru Lewisa Hamiltona zbog koga je on, dok je bio vodstvu, bio primoran da odustane na VN Malezije.

Aktuelni svetski šampion je čvrsto držao vodstvo na 15 krugova do kraja kada ga je vatra na zadnjem delu motora Britanca dodatno udaljila od trke za šampionat.  Ove sezone to je treći put da je Britanac imao problem sa svojom pogonskom jedinicom.

Nakon završetka istrage o incidentu, Mercedes je saopštio da je ležaj na klipnjači bio uzrok problema. Problem je nastao  nakon 618 km i pratio ga je gubitak pritiska ulja u krivini br. 15. Hamilton će ovog vikenda na VN Japana koristiti motor koji je koristio u Singapuru, dok će Nico Rosberg nastaviti sa motorom koji je koristio u Maleziji.

Mercedes je takođe saopštio da će rezultat istrage biti i revidiranje operativnih parametara iz predostrožnosti. Ovo se odnosi i na ekipe koje koriste motore Mercedesa a to su: Williams, Manor i Force India. Timovi će odložiti preuzimanje motora dok se ne bude obavila još detaljnija analiza Hamiltonovog motora.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti