Nico Hulkenberg novi vozač Renaulta

Nico Hulkenberg novi vozač Renaulta

Nemac sa Renaultom potpisao višegodišnji ugovor

Ekipa Renault je potvrdila da će Nico Hulkeneberg od sledeće sezone biti njihov vozač. Hulkenberg je u prethodnih nekoliko dana bio povezivan sa odlaskom iz ekipe Force Indie.

Force India je potvrdila da će Hulkenberg ostati njihov vozač do kraja sezone. Sa druge strane iz Renault-a su saopštili da su sa Hulnebergom sklopili više godišnji ugovor. U pisanoj izjavi predsednik Renault Sport-a Jerome Stoll je rekao da je iskustvo ovog vozača od vitalnog značaja.

“2017 će biti druga sezona za Renault Grupu od povratka u Formulu 1 kao proizvođača i sledeća na našem putovanju. Ove sezona je bila temelj za budući uspeh.  Za naš uspeh nam je potreban iskusni vozač koji je još uvek gladan podijuma. Nico Hulkenberg prefektno ispunjava ovu ulogu i odličan je dodatk za ono što mi želimo da ostvarimo. On je veoma talentovan, posvećen i motivisan vozač.”

“Nico će na omogućiti da iskoristimo sav naporan rad koji smo učinili ove sezone i prevesti ga u bolji rezultat na stazi u 2017-oj pa nadalje. Radujemo se da ga vidimo u našem novom bolidu za 2017.”

Slika: Renault Sport Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti