Perez je opciju za 2018 ostavio otvorenu

Perez je opciju za 2018 ostavio otvorenu

Meksikanac je zbog promene pravila sledeće sezone želeo da ostane u Force Indii

Sergio Perez je izjavio da je ostanak u Force Indii “uvek bio plan A”, ali da je ostavio otvorenu opciju za sezonu 2018.

U toku prošle nedelje Perez je potvrdio da će ostati sa Force Indiom i sledeće sezone. Maksikanac se na taj način rešio konstantnih špekupacija u medijima gde će nastaviti svoju budućnost. Kao mogući kandidati pominjali su se Renault, Williams i Haas.  Međutim, kako kaže ostanak u Force Indii je uvek bio prva opcija jer je tražio stabilnost pred uvođenje novih pravila od sledeće sezone.

“Mi nismo tražili bilo gde drugde. Imali smo drugih opcija, drugi timovi su bili zainteresovani za mene ali uvek je plan A bio da ostanem ovde. Želeo sam stabilnost. Lojalnost igra važnu ulogu za mene, jer ovaj tim je bio izuzetno dobar za mene i moju karijeru.”

“Prelazak na novu generaciju pravila, sve što sam želeo je da imam stabilnost i da ne idem mnogo okolo i očigledno je ovo bila opcija na jednu godinu. Želim da vidim gde smo sledeće sezone šta nam je na raspolaganju u budućnosti.”

Za sada, Perez je srećan da ima ugovor za 2017 ali priznaje da su produženi pregovori između sponoza i njegovog tima bili “smetnja”.

“Nesigurnost oko toga šta će se desiti je bila smetnja jer sam ja počeo ozbilno da razmatram da li će se to desiti, trajalo je veoma dugo, je su moji poslovi kompleksniji od drugih. Ali posebno što je trajalo tako dugo, i što poslednja tri mesecea nisam znao gde će biti moja budućnost. Nije najbolje ali na kraju dana mislim da sam se dobro izborio sa tim. Navikao sam da radim sa tim, glasine, nesigurnost u budućnosti i mislim da mi je to pomoglo, ono što sam preživeo u prošlosti da probam da se fokusiram na moj posao”.

Slika: Force India Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti