Pirelli završio testiranje novih guma u Barceloni

Pirelli završio testiranje novih guma u Barceloni

I drugi dan u Barceloni loši vremenski uslovi omeli Pirelli i Mercedes da više testiraju gume za sledeću sezonu

Pirelli je i tokom drugog dana testiranja sa Mercedesom imao problema sa lošim vremenskim uslovima u Barceloni. Paul Hembrey je ponovio da je to razlog zbog čega italijanski proizvođač želi da se predsezonsko testiranje iz Barcelone preseli u Bahrain.

Pirelli je dobio dozvolu da testira 25 dana gume za 2017 sa modifikovanim bolidima iz prošle sezone. Mercedes, Ferrari Red Bull su timovi koji ove sezone pomažu Pirelli-u u razvoju novih guma. Poslednji test je trajao dva dana na kome je učestvovao Mercedes na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya u sredu i četvrtak. Prvog dana Nico Rosberg je odvozio 60 krugova, a na današnjem danu Pascal Wehrlein je, uz takođe loše vremenske uslove, uspeo da odveze dodatnih 31 krug.

U Pirelli-u kažu da su ipak iskoristili loše vreme na testiranje guma za vlažne vremenske uslove ali Hembrey je naveo da su uslovi sa dvodnevnog testa razlog za njihovu nameru da se zimsko testiranje u februaru sledeće godine premesti u Bahrain.

“Očito vremenski uslovi su ometali napredak u izvesnoj meri tokom današnjeg i jučerašnjeg dana, i to je nešto što nije u potpunosti očekivano u ovo doba godine u Evropi. Isto se može desiti i početkom sledeće godine, zbog čega favorizujemo neke toplije vremenske uslove u 2017-oj, pre nego što sezona počne.”

Pirelli je zatražio da se predsezonska testiranja održe u Bahrainu kako bi se osigurali topli u suvi vremensku uslovi na testiranju novih guma. Ova inicijativa je naišla na podršku Mercedesa ali je dosta drugih timova bilo protiv ovakvog rešenja zbog povećanih troškova.

Slika: Pirelli Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti