Prost: Rosberg osvaja titulu

Prost: Rosberg osvaja titulu

Četvorosruku svetki šampion misli da će Rosberg osvojiti titulu ove sezone

Iako nije mnogo veliki rizik klađenja u ovom delu sezone na to ko će biti budući svetski prvak Formule 1, četvrorstruki svetski prvak Alain Prost je izneo svoje predviđanje.

Za njega je to svakako Nico Rosberg, za koga kaže da pre svega mora da ostane jak na prihološkom planu kako bi zadržao prednost od 33 boda nad Lewisom Hamiltonom.

“Prednost od 33 boda počinje da budu važna. Mnogo je bolje da ima prednost na preostale četiri trke do kraja nego četiri pobede koje je imao na početku sezone. On će morati da održava prednost sada, i da bude u dobrom psihološkom stanju što nije uvek lako.”

Prost međutim insistira na toma da još uvek sve može da se okrene naopako za Nemca. Ukoliko odustane u Austinu Hamilton će se brzo vratiti u igru.

“Nikada nije lako održavati tako veliku prednost, pogotovu protiv Lewisa Hamiltona, koji misli da je ceo svet protiv njega. Još uvek se može okrenuti, jedno odustajanje i Lewis je ponovo u trci”.

Imajući u vidu broj pobeda Nico Rosberga ove sezone (9), Prost podseća da ni jedan vozač sa toliko pobeda u sezoni nije uspeo da ne osvoji šampionat.

“Kako možete da ne budete šampion ako ste pobedili na devet trka? To je pitanje za Nico Rosberga, na koje se nada da neće morati da daje odgovor na kraju sezone. Nemac radi sve kako bio ovo bila njegova prva titula.”

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti