Renault zainteresovan za Hulkenberga

Renault zainteresovan za Hulkenberga

Nemac bi prema pisanju medija u sledećih nekoliko dana trebalo da potpiše ugovor sa Renaultom

Prema nekoliko izvora vozač Force Indie Nico Hulkenberg je u pregovorima oko angažmana u timu Renault. Nakon nekoliko pokušaja dovođenja različitih vozača Formule 1 (Sergio Perez, Stoffel Vandoorne, Carlos Sainz) francuski tim je ponovo u akciji u pokušaju da dovede nemačkog vozača u svoje redove.

Hulkenberg nije imao komentar prošlog vikenda u Suzuki nakon što su se pojavile glasine u padoku da će pobednik 24 sata LeMana uskoro potpisati dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu sezonu.

Prema pisanju sajta Motorsport.com Hulkenberg će se verovatno pridružiti Estebanu Oconu, koji je trenutno trkački vozač u ekipi Manor. Ukoliko Hulkenberg pređe u Renault na njegovo mesto u Force Indii će vrlo verovatno stići Pascal Wehrlein zbog podrške koju ima od tima Mercedes, a koji je aktuelni dobavljač motora indijskog tima.

Šef tima Force Indie Bob Fernley je izjavio da tim neće stajati na Hulkenbergovom putu ali dodaje i da on još uvek nije informisan o bilo kakvim kontaktima sa Renaultom.

Hulkenberg je svoj debi napravio u ekipi Williams 2010-te godine. U svojoj dosadašnjoj karijeri je imao 111 startova trka, jednu pole poziciju i dva najbrža kruga. Do sada se ni jednom nije popeo na podijum.

Slika: Force India Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti