Ricciardo: Hamilton i Vettel su trebali da budu kažnjeni

Ricciardo: Hamilton i Vettel su trebali da budu kažnjeni

Ricciardo je nakon kazne Max Verstappena ipak stigao do četvrte pozicije

Daniel Ricciardo nije ostao zadovoljan na kraju trke za VN Meksika, verujući da mu je mesto bilo na podijumu nakon spornog manevra Sebastiana Vettela pred kraj trke.

Vettel je zauzeo treće mesto posle kazne od 5 sec koju je dobio Max Verstappena, ali je vozač ekipe Ferrari ostao pod istragom sudija zbog kasnijeg manevra sa Australijancem.

“On je uradio ono na šta se svi žale, pomerao se pri kočenju. On se sada smeje ali za mene on nije zaslužio mesto na podijumu. Zatvorio je vrata na kočenju i na kraju ja nisam ima gde da odem.”

Australijanac je upitan i da prokomentariše odluku sudija da ne preduzimaju ništa nakon presecanja krivine Lewisa Hamiltona na samom startu trke, i kako gleda na takvu odluku i da li je to primena dvostrukih standarda.

“Da budem iskren nisam razumeo start. Kako možete da bude prvi, branite se, proklizavate na kočenju i idete van staze i još uvek ste na čelu? Mislim da je Lewis zaslužio kaznu, mislim da je svako u toj poziciji zaslužio kaznu. Video sam da je Max presekao šikanu pokušavajući da se odbrani od Seba, on je dobio kaznu takođe, tako da budem iskren ne vidim razliku između njega i Lewisa. Za mene ako proklizate na kočenju i presečete krivinu, to je greška, morate da platite cenu toga. Bio sam frustriran kako se to danas isplatilo.”

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti