Rosberg testirao gume za 2017

Rosberg testirao gume za 2017

Rosberga loše vreme u Barceloni sprečilo da napravi veći broj krugova

Nico Rosberg je u sredu po prvi put isprobao novu specifikaciju guma iz Pirellia za 2017-tu godinu. Aktuelni lider šampionata je odvozio 60 krugova na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya.

Vozeći modifikovanu verziju bolida Mercedesa W06 (2015), Rosberg je imao promenljive vremenske uslove na stazi. Test se održava dva dana.

“Nažalost, male temperature ujutru (temperatura staze oko 17 C na početku testa) i kiša poslepodne su otežali posao i dobijanje reprezentatvnih podataka o gumama. Rosberg je odvozio 60 krugova: 46 ujutru na suvom asfaltu i 14 poslepodne na mokrom”, navodi se u saopštenju iz Pirelli-a.

Promenljivo vreme je ponovo podgrejalo priču oko lokacije organizovanja predsezonskih zimskih testiranja. Predlog je da se testiranje iz Barcelone preseli u Bahrain zbog znatno viših temperatura i sunčanog vremena u tom periodu.

Ove sezone kao deo priprema za veliku promenu pravila u Formuli 1, koja se tiču aerodinamike i guma, Pirelli je sa Mercedesom, Ferrari-em i Red Bull-om organizovao niz testova sa modifikovanim bolidima iz prošle sezone koji treba da imitiraju nivoe prianjanja koje ćemo videti sledeće sezone. Nakon dvodnevnog testa Mercedesa, Red Bull je sledeći tim koji će testirati u Abu Dhabiu od 14 do 16 oktobra.

Slika: Pirelli Media

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti