Rosberg: Vettel me pozvao i izvinio se

Rosberg: Vettel me pozvao i izvinio se

U poruci preko Youtube kanala Rosbeg saopštio da ga je Vettel pozvao

Nakon incidenta na trci u Maleziji, vozač Ferrari-a Sebastian Vettel telefonirao je Nico Rosbergu kako bi mu se izvinio za načinjenu grešku na početku trke.

Odmah nakon završetka trke za Vettela, Nemac je izjavio da je to bio trkački incident i indirektno okrivio Max Verstappena. Međutim, posle dobijena kazne i ocene da je on kriv Vettel je po svemu sudeći promenio priču.

“Sebastian me upravo pozvao”, rekao je Rosbeg na video obraćanju na Youtube kanalu. “Izvinio se, što je lepo. Još uvek ne mogu da vratim izgubljeno, ali mi je drago što to čujem”.

Rosberg je u prvom trenutku pomislio da je trka za njega gotova, ali je uspeo da sa poslednje pozicije dobrom vožnjom i strategijom stigne do treće pozicije.

“Start je bio dobar – bio sam sa spoljašnje strane Lewisa i osetio jak udarac odpozadi što me je okrenulo. Bio sam siguran da je to to, i da je bolid oštećen. Naravno okrenuo sam se što je moguće brže i iznenađuje da je bolid bio u redu. Stvar je u tome, bio je malo oštećen ali manje više dobar za vožnju. Bilo je zaista iznenađujuće. Onda naravno pun napad, to je sve što mi je ostalo. Bilo je poprilično zabavno boriti se kroz poredak i prolaziti levo desno svugde. Prolazeći sve na putu i onda borba sa Kimi-em, moj potez je bio suviše agresivan i ja prihvatam da dobijem kaznu za to, i to je to. Srećom to nije uticalo na moj rezultat, pozicija 3 je naravno dobro ograničenje štete iako sam krenuo da pobedim trku, ali u redu. Tako je sada.”

Vettel će na startu trke u Japanu imati kaznu od tri mesta  dok je Rosberg uvećao svoje vodstvo u odnosu na Lewsia Hamiltona za 23 boda.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti